arrow  Home | Xango | Energetix | IsiS training | Sponsors | Links | Contact    

Info


Magnetisch genezen

Reeds duizenden jaren worden magneten voor therapeutische doeleinden gebruikt. We kunnen ons lichaam elke dag sterker maken en bewaken voor een groot aantal ziektes door gebruik te maken van de magneettherapie. De moderne medische wetenschap en magneettherapie kunnen hand in hand gaan - de twee methoden zijn wederzijds niet exclusief! De bloedcirculatie kan worden verbeterd, voorziet cellen in het lichaam van zuurstof en verhoogt de levering van voedingstoffen - op voorwaarde, natuurlijk, dat er voldoende voedingstoffen zoals vitaminen, mineralen en albumen aanwezig zijn. Afvalstoffen kunnen sneller worden afgevooerd, wat het genezingsproces versnelt.

Laboratorium-bewezen resultaten

Het effect van ENERGETIX magnetische sieraden zijn getest bij het Gräfelfing Biological Testing Institute, door gebruik te maken van een donker veld microscope. Kick op het blauwe veld om het resultaat van het onderzoek te bekijken.

Diagnose  

Miljoenen mensen gebruiken de positieve effecten van magnetische energie om hun gezondheid te verbeteren en het gevoel van welzijn, en wel in het bijzonder voor:
 • Meer energie
 • Minder stress
Magneettherapie kan effectief zijn voor:
 • Migraine
 • Artritis
 • Tenniselleboog
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Gewrichtspijn
 • Vermoeidheid
 • Depressies
 • Circulatieproblemen
 • Slechte bloedsomloop

Magneettherapie: vroeger en nu

Magneten werden al in 2000 v Chr. in China voor therapeutische doeleinden gebruikt. De legende vertelt dat Cleopatra een magnetische hanger droeg om haar jeugd en schoonheid te behouden. Paracelsus, een beroemde Duitse dokter, William Gilbert, de persoonlijke arts van Elisabeth I van Engeland en Franz J. Mesmer bestreden pijn, jicht, nervositeitsproblemen en krampen al succesvol in de 18de eeuw met magneettherapie. Mozart was zo enthousiast over Mesmer's therapeutisch succes dat hij in de opera "Cosi fan Tutti" refereert aan de heilzame werking van magneten (Despina zingt: "This is the magnet, the Mesmeric stone that originated in Germany and became so famous in France").
Door de uitvinding van de moderne medicijnen (aspirine, antibiotica) viel de natuurlijke methode van pijnverlichting in het begin buiten gebruik. Het "herontdekken" van magneettherapie gebeurde in de jaren 50, in Rusland en Japan. Ruimteonderzoek heeft aangetoond wat er met het lichaam gebeurt als het zich voor een bepaalde tijd buiten het magneetveld van de aarde begeeft: wetenschappers observeerden Russische kosmonauten die leden aan aanzienlijke osteoporose (kalkaanzetting in de gewrichten) en hevige depressies op hun terugkomst naar de aarde. Dit fenomeen werd aanzienlijk gereduceerd toen men in ruimtepakken een kunstmatig magnetisch veld creëerde. Heden zweren vijf miljoen Amerikanen - inclusief Bill Clinton en Sir Anthony Hopkins - bij magneettherapie.

Geen bijwerkingen

In een experiment in Nederland werd een levende kikker losgelaten in een magneetveld van 160,000 gauss en hij hield er nadien geen bijwerkingen aan over. Magneetveld(stroom)sterkte wordt gemeten in tesla of gauss (1 tesla = 10,000 gauss). Het gauss-getal is een eenheid van magnetische kracht die op 1 vierkante centimeter passeert. Het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid raadt sinds 1978 zelfs elektromagnetische apparaten aan voor de behandeling van fracturen, pijnverlichting, enz. Het verbeterde circulatieeffect en een verbeterde vrijgave van zuurstof door de hemoglobine onder invloed van een magnetisch veld zijn fundamenteel, of nu een statisch of pulserend magnetisch veld wordt gebruikt.

Gebrek aan magnetisch veld syndroom.

Het magnetische veld van de aarde - de magnetische kracht die invloed heeft op alle levende wezens - is de laatste 500 jaar aanzienlijk gedaald en is nu slechts 0.5 gauss. Dr. Nakagawa (Tokyo) schreef een artikel in 1976 waarin hij een conditie beschreef welke hij "gemis aan magnetisch veld syndroom" noemde. Symptomen als stijfheid in de schouders, rugpijn, hoofdpijn, reuma, slapeloosheid, digestieve problemen, circulatieproblemen en algemene vermoeidheid. Dr. Nakagawa vroeg 11,648 gebruikers van magneettherapie (magnetische pleisters, nekveters en riemen) over hun ervaring: 90% vond de magneettherapie effectief en slechts 10% ineffectief. Er waren geen bijwerkingen. Ons leven in betonnen huizen, auto's, treinen, vliegtuigen, enz. reduceert ook het effect van het natuurlijk magnetisch veld van de aarde. Een andere verstorende factor is de elektrosmog veroorzaakt door computerschermen, radio's, tv's, mobiele telefoons, enz.

Koper

Sommige ENERGETIX magnetische armbanden zijn van puur koper gemaakt. Dit geeft vooral voordeel voor mensen die aan artritis of reuma lijden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat artritis beter en effectiever wordt behandeld en verlicht met de hulp van spoorelementen, voornamelijk koper en zink. De combinatie van een koperen armband en magneten geven een dubbel effect: koper van de armband wordt afgegeven door transpiratie, komt op de huid terecht en wordt geabsorbeerd in de bloedbaan, terwijl de magneet de circulatie verbetert, wat resulteert in een beter transport van het koper in de bloedbaan (koper heeft een ontstekkingsremmende functie) in het lichaam. Veel mensen schrikken ervan dat hun arm door de armband groen verkleurt, wat een resultaat is van een natuurlijke reactie van het zuurgehalte van de huid met het koper. Dit is een goed teken, en de groene pols laat zich makkelijk schoon wassen met zeep en water.

 


IsiS België - e-mail: BE: info@isisbe-nl.eu - GSM: 0494/653590
energetix